Иницијатива на Интернационалната Стопанска Комора (International Chamber of Commerce ICC) и Светската Трговска Организација (Worldt Trade Organization WTO)

Интернационалната Стопанска Комора (International Chamber of Commerce ICC) и Светската Трговска Организација (Worldt Trade Organization WTO) започнуваат иницијатива "Мали бизнис шампиони" со отворен повик за предлози.

Од визија до реалност: Настан за успехот на Спогодбата за олеснување на трговијата

Во видео пораката на комеморативен настан, Генералниот Директор на СТО Роберто Азеведо ТФА го опиша како договор кој претставува "најголема трговска реформа за една генерација".

Договорот за олеснување на трговијата стапи на сила

Голема пресвртница во глобалниот систем за тргување беше постигнат на 22 февруари 2017 година кога првиот мултилатерален договор склучен во 21-годишната историја на Светската трговска организација стапи во сила. Со добивање на 110 ратификации на Договорот за олеснување на трговијата (ТФА), СТО го постигна прифаќањето…